CULINARYON Cooking Events
Lunguine cu sos pesto
Ingrediente
4 portii
Oua 4 buc
Parmezan 48 g
Faina semolina 200 g
Busuioc proaspat 68 g
Faina alba de grau 180 g
Zeama de lamaie 16 ml
Muguri de pin 60 g
Sare de mare 20 g
Ulei de masline 160 g
Zeama (bullion) de legume 140 ml
Usturoi 12 g
Busuioc proaspat 16 g
Pași de gătit
Pasul 1

Prepararea aluatului: se
amesteca cele doua tipuri
de faina pe o suprafata
neteda. Se creaza un
spatiu in mijlocul fainii, ca in
imaginea alaturata
Pasul 2
Se sparg si se adauga
oualele
Pasul 3
Cu ajutorul unei furculite se
amesteca faina si oualele
impreuna.
Pasul 4
Dupa ce am amestecat
bine compozitia se
framanta aluatul cu
ajutorul mainilor. Este
normal ca aluatul sa fie
lipicios, dar continuati sa
framantati pentru inca 5
minute.
Pasul 5
Se acopera cu o folie de
plastic si se lasa la dospit
aproximativ un sfert de ora.
Pasul 6
Pentru a obtine linguinele, se
foloseste masina de facut paste
incepand cu programul nr. 1. Se
presoara faina pe bucatile de
aluat pentru a nu se lipi de
masina. Se suprapun foile de
aluat in jumatate si se trec inca o
data prin masina de paste la
acelasi program. Dupa care se
seteaza programul pe nr. 2 si se
reia procesul fara a mai
suprapune foile de aluat. Se
continua pana la programul nr.4.
Pasul 7
Pentru obtinerea pastelor
linguine se va folosi
accesoriul special.
Linguinele sunt gata!
Pasul 8
Prepararea sosului pesto:
indepartati tulpinile mari din
busuioc. Se pun frunzele de
busuioc, mugurii de pin,
usturoiul si parmezanul in
blender. Se adauga uleuil de
masline, zeama de lamaie,
sare, putina gheata si se
amesteca pana se obtine un
sos omogen.
Sosul pesto este gata!
Pasul 9
Pentru a fierbe pastele
avem nevoie de o oala
mare cu apa sarata.
Linguinele se fierb timp de
2 minute.
Pasul 10
Se incalzeste sosul pesto cu
zeama de legume intr-o
tigaia in care se adauga
pastele gatite. Se amesteca
timp de 2 minute.
Linguinele se servesc intr-o
farfurie de paste, se
decoreaza cu frunze
proaspete de busuioc.
Pofta buna!
Parteneri și sponsori CulinaryOn
COOKING EVENT VENUE CULINARYON
Bucuresti, Soseaua Pipera 48, Hangar 5, Romania, 02011

Cel mai mare centru de evenimente
cu tematica culinara din Europa.
+40312294632
welcome@culinaryon.ro
Made on
Tilda