CULINARYON Cooking Events
Pasta alla Carbonara
Ingrediente
4 portii
Oua 4 pcs
Parmezan 48 g
Faina de gris 100 g
Galbenus de ou 4 pcs
Faina alba de grau 180 g
Zeama de legume 200 ml
Bacon 200 g
Parmezan 80 g
Ulei de masline 45 g
Patrunjel 8 g
Cognac 25 g
Sare 10 g
Piper 4 g
Pași de gătit
Pasul 1

Prepararea aluatului: se
amesteca cele doua tipuri de
faina pe o suprafata neteda. Se
creaza un spatiu in mijlocul fainii,
ca in imaginea alaturata.
Pasul 2
Se sparg si se adauga oualele.
Pasul 3
Cu ajutorul unei furculite
se amesteca faina si oualele
impreuna.
Pasul 4
Dupa ce am amestecat bine
compozitia se framanta aluatul cu
ajutorul mainilor. Este normal ca
aluatul sa fie lipicios, dar continuati
sa framantati pentru inca 5 minute.
Pasul 5
Se acopera cu o folie de plastic
si se lasa la dospit aproximativ un
sfert de ora.
Pasul 6
Pentru a obtine spaghetele, se
foloseste masina de facut paste
incepand cu programul nr. 1. Se
presoara faina pe bucatile de
aluat pentru a nu se lipi de
masina. Se suprapun foile de
aluat in jumatate si se trec inca o
data prin masina de paste la
acelasi program. Dupa care se
seteaza programul pe nr. 2 si se
reia procesul fara a mai
suprapune foile de aluat. Se
continua pana la programul nr.4.
Se presoara putina faina pe
fiecare foaie de aluat.
Pasul 7
Pentru obtinerea pastelor se va
folosi accesoriul special. Se
formeaza gramajioare din paste
si se presoara faina peste.
Pasul 8
Se pun pastele in apa fiarta cu
sare si se fierb timp de 2 min. Se
scurg din apa dar nu se clatesc
cu apa rece.
Pastele sunt gata!
Pasul 9
Se taie baconul in fasii mici.
Pasul 10
Se incinge uleiul de masline intr-o
tigaie si se prajeste baconul pana
cand isi schimba culoarea. Se
adauga cognacul si se flambeaza.
Pasul 11
Intr-un bol separat de inox se
amesteca galbenusurile,
parmezanul, zeama de legume
fierbinte si baconul.
Pasul 12
Se adaug pastele fierte in
compozitia preparata anterior si
se amesteca.
Pofta buna!
Parteneri și sponsori CulinaryOn
COOKING EVENT VENUE CULINARYON
Bucuresti, Soseaua Pipera 48, Hangar 5, Romania, 02011

Cel mai mare centru de evenimente
cu tematica culinara din Europa.
+40312294632
welcome@culinaryon.ro
Made on
Tilda