CULINARYON Cooking Events
Rata cu mere si sos de ciocolata
Ingrediente
4 portii
Pulpe de Rata 4 buc
Ceapa Shallot 80 g
Mere curate /decojite 600 g
Ciocolata 80 g
Zahar 100 g
Unt 82% 60 g
Sare 12 g
Cacao pudra 20 g
Piper dupa gust
Unt cubulete 200 g
Pași de gătit
Pasul 1

Se spala si se curate merele
de coaja si interiorul de
seminte.
Pasul 2
Intr-o cratita se topeste untul
cu zaharul si se caramelizeaza
Pasul 3
Se caramelizeaza/prajesc
feliile groase de mere.
Pasul 4
Pregatirea sosului de
ciocolata: Intr-o cratita se prajeste
ceapa in grasimea ratei (se
taie si si indeparteaza
grasimea/pielita) extra de pe
bucatile de rata, se adauga
sare si piper dupa gust.
Peste se vor adauga bucatile
de ciocolata si unt si se
amesteca pana la topirea
acestora.
Pasul 5
Se pun pulpele de rata la cuptor
pentru 1h 50 min. Se serveste
impreuna cu merele si sosul
de ciocolata.
Pofta buna!
Parteneri și sponsori CulinaryOn
COOKING EVENT VENUE CULINARYON
Bucuresti, Soseaua Pipera 48, Hangar 5, Romania, 02011

Cel mai mare centru de evenimente
cu tematica culinara din Europa.

+40737300301
welcome@culinaryon.ro