CULINARYON Cooking Events
Tiramisu clasic
Ingrediente
4 portii
Mascarpone 500 g
Apa 200 ml
Oua 6 buc
Biscuiti Savoiardi 100 g
Zahar 120 g
Pudra de cacao 28 g
Boabe de cafea 32 g
Amaretto sau Baileys 40 ml
Pași de gătit
Pasul 1

Se lasa ouale in otet timp de
10 min, apoi se scurg si se
spala cu un jet de apa rece.
Se separa albusul de
galbenus cu atentie, ca nu
cumva sa ramana urme de
galbenus in albus.
Pasul 2
O metoda alternativa este sa
spargeti oul in mana si sa
lasati sa se scurga albusul
printre degete.
Pasul 3
Adaugati un praf de sare
peste albusuri si amestecati
bine pana cand incep a se
intari.
Pasul 4
Amestecati galbenusurile cu
zahar pana cand acesta se
topeste.
Pasul 5
Adaugati crema de
mascarpone si amestecati
pana cand obtineti o
compozitie omogena.
Pasul 6
Adaugati pe rand cate o
lingura/spatula de albus si
amestecati in directia acelor
de ceasornic, este foarte
important sa fie in aceasta
directie.
Pasul 7
Se amesteca apoi cafeaua
preparata rece cu lichiorul
Pasul 8
Se pune un strat de crema
subtire pe toata suprafata
vasului/recipientului.
Pasul 9
Se inmoaie biscuitele in cafea
2 sec si se aseaza peste
crema pana cand se
formeaza un strat, apoi se
acopera cu crema ramasa.
Pasul 10
Se lasa la frigider timp de 3
ore. Se serveste cu un strat
de cacao pudra pe deasupra.
Pofta buna!
Parteneri și sponsori CulinaryOn
COOKING EVENT VENUE CULINARYON
Bucuresti, Soseaua Pipera 48, Hangar 5, Romania, 02011

Cel mai mare centru de evenimente
cu tematica culinara din Europa.

+40737300301
welcome@culinaryon.ro