Se lasa ouale in otet timp de 10 min, apoi se scurg si se spala cu un jet de apa rece. Se separa albusul de galbenus cu atentie, ca nu cumva sa ramana urme de galbenus in albus.
Pasul 2
O metoda alternativa este sa spargeti oul in mana si sa lasati sa se scurga albusul printre degete.
Pasul 3
Adaugati un praf de sare peste albusuri si amestecati bine pana cand incep a se intari.
Pasul 4
Amestecati galbenusurile cu zahar pana cand acesta se topeste.
Pasul 5
Adaugati crema de mascarpone si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
Pasul 6
Adaugati pe rand cate o lingura/spatula de albus si amestecati in directia acelor de ceasornic, este foarte important sa fie in aceasta directie.
Pasul 7
Se amesteca apoi cafeaua preparata rece cu lichiorul
Pasul 8
Se pune un strat de crema subtire pe toata suprafata vasului/recipientului.
Pasul 9
Se inmoaie biscuitele in cafea 2 sec si se aseaza peste crema pana cand se formeaza un strat, apoi se acopera cu crema ramasa.
Pasul 10
Se lasa la frigider timp de 3 ore. Se serveste cu un strat de cacao pudra pe deasupra.