CULINARYON Cooking Events
Vinete cu parmezan
Ingrediente
Pentru sos de rosii 4 portii
Sos de rosii tip pelatti 384 g
Ulei de floarea soarelui 8 g
Ceapa 24 g
Sare de mare dupa gust
Zeama de legume 24 g
Piper dupa gust
Ingrediente
Vinete 580 g
Parmezan 80 g
Ulei de floarea soarelui 200 g
Sare de mare 10 g
Busuioc proaspat 12 g
Piper negru macinat 2 g
Mozzarella 160 g
Pași de gătit
Pasul 1
Pregatirea sosului: se taie ceapa ca in imaginea alaturata. Se prajeste ceapa in ulei de
floarea soarelui timp de 5
minute.
Pasul 2
Se dau prin blender rosiile; dupa care se
adauga ceapa si zeama de legume. Se
pun intr-o cratita si se gateste timp de 1 ora
la foc mediu. Se adauga sare si piper dupa
gust .
Sosul este gata!
Pasul 3
Se taie vinetele ca in imaginea
alaturata.
Pasul 4
Se adauga ulei de floarea
soarelui intr-o cratita.
Se prajesc vinetele in ulei
dupa care se lasa pe un
prosop de hartie.
Pasul 5
Se taie mozzarella in cuburi.
Pasul 6
Pe o foaie de pergament se aseaza
inelele pentru coacere. Dupa care
se aseaza fasiile de vinete pe inel.
Se adauga mozzarella si
busuioc. Dupa care se adauga
parmezan ras.
Pasul 7
Se adauga o lingura de sos de rosii;
dupa care se acopera cu o fasie
de vinete. Dupa care se mai
adauga un pic de sos de rosii si
parmezan
Pasul 8
Se pun inelele in cuptor la
t=180C timp de 20 de minute.
Se decoreaza cu busuioc.
Pofta buna!
Parteneri și sponsori CulinaryOn
COOKING EVENT VENUE CULINARYON
Bucuresti, Soseaua Pipera 48, Hangar 5, Romania, 02011

Cel mai mare centru de evenimente
cu tematica culinara din Europa.

+40737300301
welcome@culinaryon.ro